На своїй сторінці в Facebook ,в.о. голови Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун написала пост присвячений вживанню кави.

За її словами, якщо каву помірно споживати заради задоволення, а не стимуляції мозку, то вона корисна. Кава містить кофеїн та низку поліфенольних сполук та ефірних олій. Саме фенольні сполуки передусім зумовлюють корисний вплив кави на здоров’я. Вони діють як антиоксиданти. Поліфеноли кави та кофеїн впливають на інші біохімічні процеси і на те, як нейрони спілкуються між собою.

Кава також може шкодити здоров’ю. “Якщо у вас гени “потужних” цитохромів, то кава на вас майже не буде діяти, і можна пити багато. Власники “повільних” цитохромів довго знешкоджують кофеїн, тож він діє довше і сильніше, та викликає тахікардію, гіпертензію, біль в серці, тривожність і порушення сну”, – пише Супрун.

Також, кава активує симпатичну нервову систему, ту саму, що відповідає за реакції “бий і тікай”, але в когось сильніше, в когось слабше. Крім цього, є й інші гени, що зумовлюють чутливість до кави.

“Звідси висновок: якщо кава на вас сильно діє, від неї калатає серце, вам тривожно, пересихає в роті і пропадає сон – не пийте каву. Саме вам вона шкідлива. Інший варіант – декофеїнізована кава, що має антиоксиданти, але не має кофеїну”, – зазначає Супрун.

“Пам’ятайте, щоби кава приносила користь та залишалася елементом здорового раціону – споживайте її помірно та керуйтеся відчуттями свого організму”, – підсумувала Міністр.

Також читайте інші рубрики нашого сайту Все про ВсеТернопільУкраїнаСвітПолітикаЦікаво та Iнші Новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here