За підрахунками найдорожчим продуктовим набором з круп у Київській області аж 109 гривень. А от у Тернопільській – 86 гривень. Різниця всього у 23 гривні.

Експерти склали кошик круп і порахували його вартість у різних регіонах країни. До кошику увійшли по одному кілограму рису, пшона, гречки, манки та ячки. За перший квартал нинішнього року пшоно подорожчало на 18,4% – від 23,9 грн до 28,3 грн за кілограм, ячна крупа – на 6,8% – від 11,8 грн до 12,6 грн, гречана крупа – на 3,1% – від 16,3 грн до 16,8 грн за кілограм, манка – на 1,4% – від 13,8 грн до 14 грн. З усіх круп, які увійшли до кошика, за перші три місяці року подешевшав лише рис. Ціна знизилася на 1,7% – від  23,8 грн до 23,4 грн.

Кілограм рису найдорожче обійдеться жителям Київщини – 26,6 грн. На чверть менше – на Запоріжжі – 21,3 грн. На 26% відрізняється вартість кілограму манки у столиці та на Луганщині. У київських магазинах середня вартість цієї крупи – 16,1 грн, а в Луганських – 12,8 грн.

Також у Києві найдорожча гречка і пшоно, а найдешевші ці крупи на Тернопільщині. Тут гречка обійдеться у 14,5 грн, а пшоно – у 23,5 грн. Натомість жителям Київської області кілограм гречки обійдеться на 46% дорожче – 21,3. Ціна пшона – 32,5 грн. Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/na-kiyivschini-naydorozhchi-krupi-a-na-ternopilschini-naydeshevshi-riznicya-stanovit-23-grn-1338279.html

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here