Грибні фаршировані яйця

Традиційна, смачна і дуже проста закуска – фаршировані яйця з грибами і смаженою цибулею. Але поглянь, як ефектно вона оформлена! Такі великодні яйця напевно порадують не тільки дітей, а й дорослих.

Інгредієнти:

  • 6 яєць,
  • 200 г маринованих грибів,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 6 волоських горіхів,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • 2 ст. ложки олії,
  • щіпка зіри,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Яйця звари круто, помісти в холодну воду, поки не охолонуть. Потім очисти від шкаралупи, акуратно розріж уздовж навпіл і дістань жовтки.
  2. Цибулю дрібно поріж і спасеруй на олії до м’якості 5-7 хвилин.
  3. Мариновані гриби дрібно поріж. Кілька маленьких грибочків залиш цілими для прикраси пасхальних страв, як показано на фотографії. Також залиш кілька листочків зелені для прикраси. Решту зелені подрібни.
  4. Яєчні жовтки розімни виделкою, додай цибулю, гриби, зелень, зіру, майонез, посоли і гарненько перемішай. При бажанні можна збити блендером – тоді вийде грибний паштет.
  5. Наповни половинки яєць грибною начинкою. Зверху прикрась цілими грибочками, половинками горіхів і зеленню – у тебе вийдуть нарядні великодні страви, як на фотографії – весела грибна галявина з їжачками.
Великодні страви

Рибні фаршировані яйця

Чудовий спосіб приготування фаршированих великодніх яєць. Благородна червона риба у поєднанні з сирним смаком, приправлена гострим або солодким меленим перцем, порадує гурманів своєю вишуканістю і ніжним рожевим відтінком і поповнить великоднє меню на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 6 яєць,
  • 200 г філе слабосолоної червоної риби (сьомга, горбуша, форель),
  • 2 ч. ложки червоної ікри,
  • 100 г плавленого сиру,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • листя салату,
  • щіпка меленої паприки,
  • перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Яйця звари круто, помісти в холодну воду, поки не охолонуть. Потім очисти від шкаралупи, розріж уздовж навпіл і дістань жовтки.
  2. Рибу і червону ікру подрібни в блендері, додай яєчні жовтки, розм’якшене вершкове масло, лимонний сік і знову збий до консистенції мусу.
  3. За допомогою кулінарного шприца наповни рибною начинкою половинки яєць.
  4. Виклади фаршировані яйця на листя салату і посип паприкою, як показано на фотографії – пасхальна страва готова.
Великодні страви
Великодні святкові страви з фото © Depositphotos

Запечені в шкаралупі фаршировані яйця

От уже чим дійсно ти можеш похвалитися, приготувавши таку закуску – так це її оригінальністю! Такі фаршировані яйця мають дуже цікавий і зовсім незвичний вигляд. Головне – не забудь попередити гостей, що їсти яйця потрібно без шкаралупи.

Інгредієнти:

  • 6 яєць,
  • 200 г відвареного курячого філе,
  • 1 цибулина,
  • 50 г сиру,
  • 30 г сметани,
  • 20 г вершкового масла,
  • пучок зелені,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Яйця ретельно помий. Гострим ножем точним рухом розрубай на долоні кожне яйце посередині і вилий вміст у миску, а самі половинки шкаралупи промий всередині. Завдяки плівці шкаралупа буде триматися і не розсиплеться.
  2. Яйця посолити, поперчи і трохи збий. Цибулю дрібно поріж. Спасеруй на вершковому маслі цибулю до м’якості, потім додай яєчну суміш і обсмаж, постійно помішуючи, поки яйця не загуснуть.
  3. Подрібни в блендері відварну курячу грудку, додай обсмажені яйця, сир, зелень і знову подрібни до бажаної консистенції.
  4. Отриманим фаршем щільно начини яєчні шкарлупки, і випікай на решітці в духовці (або аерогрилі) при температурі 185°С 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Незвичайна пасхальна страва готова. Подавай фаршировані яйця в шкаралупі гарячими. Зручно їсти за допомогою виделки або чайної ложки, дістаючи фарш зі шкаралупи.
Великодні страви

Також читайте інші рубрики нашого сайту Все про Все: Тернопіль, Україна, Світ, Політика, Цікаво та Iнші Новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here